Προγράμματα Κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων»
Ο Σύγχρονος Εκπαιδευτικός Φροντιστηριακός Όμιλος Βαφειαδάκη Κ.Δ.Β.Μ. 2 με αριθμό πιστοποίησης ΕΟΠΠΕΠ....., υλοποιεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων», για τη λήψη πιστοποιητικού από τον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΦΕΤ).
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΥΑ 14708/2007 καθώς και στη Νέα Υγειονομική Διάταξη Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 – ΦΕΚ 2718/Β/08-10-2012 η εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων είναι υποχρεωτική.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι συνολικής διάρκειας 10 ωρών και περιλαμβάνει:
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων, Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών,
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδιση τους,
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών,
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων,
- Το εργασιακό περιβάλλον,
- Πρακτικές καθαρισμού,
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων.
Στο τέλος κάθε Προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.
Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στις υποχρεωτικές εξετάσεις του ΕΦΕΤ
Πληροφορίες
- Κόστος συμμετοχής .......
- Αριθμός διδακτικών ωρών 10
- Ημερομηνία έναρξης .......
- φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
- Αίτηση συμμετοχής
- Βιογραφικό εκπαιδευτή